Eylül 09, 2020

Yurtdışından İlaç Temini İbni Sina SSGM İlaç İsteme Hk

Temin işlemlerinin Kurumumuz ile Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanan  Protokol esasları doğrultusunda Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla gerçekleştirilmesi esas olup, kişiler kendi imkanları ile de yurt dışından bu ilaçları temin edebilirler.

İbni Sina SSGM Tarafından Bildirilen İlaç İsteme Düzenlemesi Aşağıda Ek'te Bilgilerinize Sunulmuştur.

Form  <<<< Tıklayınız

Basvuru  <<<< Tıklayınız

SGK – YURTDIŞI İLAÇ TEMİN İŞLEMLERİ

İbni Sina Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi
Ehlibeyt Mah. Cevizlidere Cad. No:20 Çankaya/Ankara
Telefon : 0 312 583 38 00
Faks : 0 312 472 72 43

20191231 – SGK – Yurtdışı İlaç Temin Başvuru Formu

20191231 – SGK – Yurtdışı İlaç Temin İşlemleri

20191231 – SGK – Yurtdışından Tedarik Edilen İlaç Listesi

Bilindiği üzere TEB ve T.C. Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokole istinaden Yurt Dışı İlaç Teminleri TEB Yurt Dışı İlaç Temin Birimi tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak yapılan düzenleme ile SGK’lı hastaların ihtiyaç duydukları ilaçların bir kısmının temini Ankara İbni Sina Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından sağlanmaktadır.

İlaç temin işlemleri bizzat hastanın kendisi veya eczaneler tarafından yapılmaktadır. İlaç temin işlemleri siz değerli meslektaşlarımızın dikkatine aşağıda detaylarıyla açıklanmaktadır.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ ARACILIĞI İLE GETİRİLEN İLAÇLARIN TÜMÜ FARMAINBOX SİSTEMİ ÜZERİNDEN KONTROL EDİLEBİLİR. FARMAINBOX SİSTEMİNDE OLMAYAN İLAÇLARIN TEMİNİ ANKARA İBNİ SİNA SGK TARAFINDAN YAPILMAKTADIR.

(İBNİ SİNA SGK GENELLİKLE YEŞİL VE KIRMIZI REÇETEYE TABİ İLAÇLARIN TEMİNİNİ YAPMAKTADIR)

NOT: Yurtdışından temini yapılacak ilacın reçetesi mutlaka E-Reçete olmalıdır.

1. Türk Eczacıları Birliği Tarafından Getirilen İlaçlar İçin Prosedür Kılavuzu

COVID-19 pandemisi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması, hastanelere gitme riski ve sağlık ünitelerinde yaşanan yoğunluk dolayısıyla yurt dışından temin edilen ilaçlarla ilgili olarak 1 Ocak 2020 tarihi sonrasında raporu biten hastalarımız rapor süreleri bitmiş olsa dahi ilaçlarını İthal İlaç Temin Birimlerimizden reçetesiz olarak alabileceklerdir. Bunun için Reçetesiz İlaç Başvuru Formu’nu doldurup imzalayarak görüntüsünü Türk Eczacıları Birliği'ne ait  0537 762 03 70 numaralı whatsapp hattına göndermeleri yeterlidir.

DETAY BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

REÇETESİZ İLAÇ BAŞVURU FORMU

TEB Yurt Dışından İlaç Temini Birimi Merkez

Mustafa Kemal Mah 2147.Sok No:3 06510 Çankaya/Ankara

Telefon: 0 850 5227245

WhatsApp: 0 537 762 03 70 - 0 530 851 41 48

E-posta: ithalilac@teb.org.tr

2.  Ankara İbn-İ Sina SGK Tarafından Getirilen İlaçlar İçin Prosedür Kılavuzu

Başvuru Prosedürü Nasıl Olmalı?

Yurt dışı ilaç temini için belgelerin elden ya da posta, kargo veya FAX yolu ile İbn-i Sina Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünün adresine ulaştırılması gerekmektedir.

Başvuru sırasında şu bilgilerin gönderilmesi özellikle önem arz etmektedir.

• E-reçete numarası,
  • E-rapor,
  • Gerekli ise TİTCK (Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) onayı,
  • Hastanın kimlik fotokopisi,
  • Yurtdışı İlaç Temini Başvuru formu.

Başvuru sonrası hastanın ilacı için ödenmesi gereken katılım payı olması durumunda başvuru formunda belirtilen telefon numarasına SMS ile bilgi verilmekte olup, herhangi bir banka şubesinden veya internet bankacılığı aracılığıyla hasta TC kimlik numarası üzerinden “SGK Borçlanma” kodu ile ithal ilaç katılım payının yatırılması sonrasında ilacın hastanın tercihine göre kargo yoluyla yada elden teslim edilmesi SGK tarafından sağlanmaktadır.

3. İbn-i Sina SGK Tarafından Yurtdışı ilaç Temininin E-Devlet üzerinden yapılması Prosedürü

E-Devlet Sistemine girmek sureti ile Arama kısmına “Yurtdışından” kelimesi yazıldıktan sonra “Yurt Dışından Getirilen İlaçların Başvurusu” bağlantısı seçilerek sırasıyla aşağıdaki işlemler yapılacaktır.

Yeni Başvuru > Kendisi veya Yakını > Adres Bilgisi girişi yapılır > 2 Adet Cep Telefon Numarası girişi yapılır > E-Reçete Numarası yazıldıktan sonra Başvuru açıklamasına “İlacımı Adresime İstiyorum” yazılarak başvuru kaydedilecek.

hastaların yurtdışı ilaç başvurularını SGK’nın online evrak sorgulama
sistemi üzerinden de gerçekleştirebilmesi mümkündür. Bunun için aşağıdaki linkten
“UYGULAMAYA GİRİŞ” sekmesini kullanarak e-Devlet Kapısı şifresi ile evrakın
durumunu öğrenebilmektedir: