Şubat 02, 2021

SGK Tarafından Yayımlanan Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemelere İlişkin Duyuru Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 02.02.2021 tarihinde yayımlanan “2020/1. Dönem İlaç Geri Ödeme Komisyonu ve 2020/2. Dönem Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru” aşağıdaki şekildedir.

“5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 7 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine dayanılarak İlaç Geri Ödeme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara ve İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) ve (i) bentlerine dayanılarak Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara yönelik “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi”nde yapılan düzenlemeler ekte yer almaktadır.

Bu düzenlemeler 03.02.2021 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.”

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde yapılan düzenlemelere ulaşmak için tıklayınız.