Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Temmuz 16, 2024

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek Fatura Düzenlenmesi ve Odamıza teslimi hakkında


Sosyal Güvenlik Kurumuna Ek Fatura Düzenlenmesi Hakkında

Meslektaşlarımızın dökümlerini sonlandırdıktan sonra faturalarını kesmeleri gerekmektedir. Hem faturaya hem döküm bilgisine kaşe-imza mutlaka yapılmalıdır. 

Düzenlenen Ek faturanın  1 nüsha Ek Fatura ve 1 nüsha döküm özeti zarf  içersinde Odamıza  18 Temmuz 2024 Perşembe günü Odamıza teslim edilecek.

Zarfın üzerine '' Ek fatura'' ibaresi yazılacak ve  Eczanenin kaşesi vurulacaktır.

Her iki tutarda (+) ise fatura bugünden itibaren kesebilrsiniz.

 

Sadece Artı Çıkan Üyelerimiz İçin Fatura Kesimine İzin Verilecektir, Eksi Rakam Çıkan Üyelerimiz İçin Daha Sonra Ayrı Bir Bilgilendirme Yapılacaktır. 

 

TURKCELL SUPERONLINE EK FATURA İŞLEM BASAMAKLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ECZACI KART KOLAYSOFT EK FATURA İŞLEM BASAMAKLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEDULA EK FATURA İŞLEM ADIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 18/03/2024 tarihinde 2024/1 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Ek Protokol’ü imzalanmış olup, Protokol’de ekonomik düzenlemelerin yer aldığı 3.4 maddesinin yürürlük tarihi 01/10/2023 olarak belirlenmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Medula Sisteminde, gerekli düzenleme tamamlanmış olup, Medula Eczane Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden, ilgili fatura dönemi seçilerek, mahsuplaşma işlemi için EK FATURA düzenlenebilmektedir.

Ek fatura düzenlendikten sonra, meslektaşlarımızca ilgili Kurum taşra teşkilatına (SSGM’ye) teslim edilebilecek ve Kurum taşra teşkilatlarınca (SSGM’ler tarafından) hemen işleme alınarak, protokolde yer alan ödeme süresi ve sıra beklenmeksizin ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Kurum tarafından Medula Sisteminde yayımlanan duyuru ekteki şekildedir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Düzenlenen Ek faturanın  1 nüsha Ek Fatura ve 1 nüsha döküm özeti zarf  içersinde Odamıza  18 Temmuz 2024 Perşembe günü Odamıza teslim edilecek.

Zarfın üzerine '' Ek fatura'' ibaresi yazılacak ve  Eczanenin kaşesi vurulacaktır.

Medula Ek Fatura düzenleme işlem adımlarına ulaşmak için tıklayınız.

 

* Eczacı kart anasayfasında yer alan ve SGK ile başlayan sıradaki e-fatura numarası kopyalanır.

* Medula sayfasında ‘Ek fatura’ kısmına tıklanır. Gelen ekranda fatura numarası kısmına kopyalamış olduğumuz E-fatura numarası yapıştırılarak tarih kısmına aynı günün tarihi girilir ve sonlandırılır. Aynı ekrandayken ‘yazdır’ butonuna tıklanarak 1 adet döküm listesi yazdırılır.

* Eczacı kart uygulamasından sırasıyla E-dönüşüm, E-fatura ve medula eczaneye giriş yapılır. Eski fatura sorgu ekranından temmuz 2024 faturası sorgulanır. Fatura türü ‘ek fatura’ olan döküme tıklanır. Aynı ekranda ‘detay göster’ kısmına tıklanır ve sağ üst köşede kırmızı yazıyla gösterilen ‘e-fatura oluştur’ kısmına tıklanılır. Gelen ekranda kontroller sağlandıktan sonra ‘taslak olarak kaydet’ kısmına tıklanarak taslak oluşturulur. Taslak sayfasından taslak olarak kaydedilen faturada ‘faturayı gönder’ seçeneğine basılır ve işlem tamamlanmış olur. Giden faturalar kısmından bu faturaya ait bir adet çıktı alınır.

PDF Aktarımı ile Ek Fatura Kesme.pdf