Temmuz 02, 2025
EK FATURA İŞLEMLERİ HAKKINDA Eksi Tutarlar Hariç İşlemler
EK FATURA İŞLEMLERİ HAKKINDA Eksi Tutarlar Hariç İşlemler
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında, ekonomik düzenlemeleri 01/10/2024 tarihinden geçerli olmak üzere 27/03/2025 tarihinde imzalanan 2025 Protokolü kapsamında MEDULA Sistemi üzerinden Ek Fatura işlemleri ile ilgili olarak, Kurum tarafından 30.06.2025 tarihinde duyuru yayımlanmıştır.
Duyuru ile, Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol ile eczacı indirimi ve reçete hizmet bedellerinde 01/10/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişiklik yapıldığı, değişiklik tarihi öncesinde düzenlenen faturalarda yer alan eczacı indirimi ve reçete hizmet bedeli farklarını talep etmek için eczanelerin ek fatura düzenlemesi gerektiği, ek faturanın Fatura bölümünde yer alan "Ek Fatura" menüsünden düzenlenebileceği bildirilmektedir.
Ek Fatura düzenlenirken, ilgili fatura döneminin seçilmesi gerekmektedir. Ek fatura düzenlendikten sonra, meslektaşlarımızca ilgili Kurum taşra teşkilatına (SSGM’ye) teslim edilebilecek ve Kurum taşra teşkilatlarınca (SSGM’ler tarafından) hemen işleme alınarak, Protokolde yer alan ödeme süresi ve sıra beklenmeksizin ödemeleri gerçekleştirilecektir.
Ekim 2024 ile Mart 2025 arasındaki fatura dönemlerinde, ıskonto oranı değişikliği nedeniyle eksik ıskonto uygulanmasından ve/veya yüksek tutarda Reçete Başı Hizmet Bedeli fatura edilmesinden kaynaklanan (-) fatura bedeli bulunan meslektaşlarımız için fatura düzenleme işlemleri hakkında Kurum tarafından yapılacak düzenleme ayrıca duyurulacaktır.
Meslektaşlarımızın mali açıdan herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamaları için, ek faturanın düzenlenmesi öncesinde varsa dönem faturasının öncelikli olarak düzenlenmesi önem arz etmektedir.
Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
Ek-Fatura'yı Medula Ekranından kontrol ederek manuel kesmek mağduriyet yaşanmaması adına önemlidir.
Eczane Hizmet Bedeli ve Eczane İskonto Tutarı ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler;
1.AŞAMA
Her iki tutarda (+) ise fatura bugünden itibaren kesilip kuruma gönderilebilir.
2.AŞAMA
(2.Aşama aktivasyonu gerçekleştiğinde meslektaşlarımıza duyuru yapılacaktır.)
Tutarların biri (+) biri (-) ise sonuç (+) çıkan meslektaşlarımız için 2.aşamada fatura kesim ekranı aktiflenecektir. Negatif (-) değer ilk fatura döneminde kurum tarafından tahsil edilecek olup pozitif (+) değer için ''EKSİ TUTARLARI HARİÇ İŞLEM YAP'' sekmesi işaretlenerek fatura kesilmesi gerekmektedir.
Tutarların biri (+) biri (-) ise sonuç (-) çıkan meslektaşlarımız için 2.aşamada fatura kesim ekranı aktiflenecektir.Negatif (-) değer ilk fatura döneminde kurum tarafından tahsil edilecek olup pozitif (+) değer için ''EKSİ TUTARLARI HARİÇ İŞLEM YAP'' sekmesi işaretlenerek kuruma fatura kesilmesi gerekmektedir.
Her iki tutarda (-) ise kurum ilk fatura döneminde mahsuplaşma bedelini tahsil eder.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
Medula Ek Fatura düzenleme işlem adımlarına ulaşmak için tıklayınız.